top of page
Vuokratyövoima Uratalo henkilöstöpalvelut

Vuokratyövoima
eli
henkilöstövuokraus

Vuokratyö on erinomainen vaihtoehto monille yrittäjille, jotka tarvitsevat työntekijöitä nopeasti ja kustannustehokkaasti. Uratalo on luotettava kumppani, joka auttaa yrittäjiä löytämään tarvitsemansa osaajat heille sopivalla tavalla. 

Mitä on vuokratyövoima?

Vuokratyö on yksi monista mahdollisuuksista hankkia lisää työvoimaa yritykseen. Vuokratyö eli henkilöstövuokraus tarkoittaa sitä, että yritys käyttää työvoimaa, joka on rekrytoitu ja palkattu ulkopuoliseen yritykseen, yleensä henkilöstöpalveluyritykseen.

 

Vuokratyövoimaa käytetään yleisesti tilanteissa, joissa työvoiman tarve on väliaikainen tai työntekijöitä tarvitaan nopealla aikataululla. Tietyissä tilanteissa asiakas voi kuitenkin ulkoistaa koko työvoiman henkilöstöpaveluyritykselle, jolloin hallinnollisiin asioihin ei tarvitse käyttää aikaa lainkaan. Vuokratyövoiman käytöstä on monia etuja riippuen yrityksestä. Alla muutama esimerkki, milloin henkilöstövuokraus voi olla hyvä vaihtoehto. 👇

1. Hallinnollisiin asioihin ei ole aikaa

Me huolehdimme työntekijän lakisääteisistä työnantajan velvollisuuksista. Palkat, työterveys yms. asiat hoituvat meidän kauttamme, ja yrityksellesi tulee vain työntekijän tekemiin työtunteihin perustuva lasku.

2. Työntekijöille on väliaikainen tarve

Jos tarvitset väliaikaisesti työntekijöitä esimerkiksi keikkatöihin tai sesonkityöhön, on vuokratyö erinomainen vaihtoehto. Raskaat rekrytointiprosessit haastatteluineen jäävät kokonaan pois ja työvuoroihin saapuvat reippaat työntekijät tarpeen vaatiessa. Tämä mahdollistaa nopean reagoinnin muutoksiin ja tuen henkilökunnan hankkimiseen silloin kun sille on tarvetta.

Henkilöstövuokraus Uratalo
Uratalon vuokratyötekijä henkilöstövuokraus

3. Kasvua halutaan tehdä ilman henkilöstöriskiä

Vuokratyöntekijöitä voidaan käyttää pidemmänkin ajan, mikäli yrityksellä ei ole mahdollisuutta ottaa työntekijöitä omille palkkalistoilleen.

 

Pidemmissä vuokratyösuhteissa henkilöstöriski on Uratalolla, eikä esimerkiksi sairaslomien kustannuksista, työsuhdekiistoista, lomautuksista tms. tarvitse murehtia. Kuuden kuukauden jälkeen työntekijä on mahdollista palkata omille listoille, mikäli yhteistyö on sujunut toivotulla tavalla.

4. Tukea tarvitaan erityisesti HR-asioihin

Me huolehdimme kaikista vuokratyöntekijöistämme ja toimimme tarvittaessa työntekijän ja käyttäjäyrityksen välissä neuvottelijana, sovittelijana, kaverina ja kuuntelijana. Autamme tarvittaessa koulutuksien kanssa ja huolehdimme tarvittavan osaamisen ylläpidosta.

Uratalon vuokratyöprosessi

Yhteydenottopyyntö

Kiitos! Olen sinuun yhteydessä pikimmiten. 🌸

bottom of page