top of page
hyvä työhakemus

Tee vaikutus työnantajaan 

Hyvällä työhakemuksella

Kilpailu työmarkkinoilla on kovaa, jolloin hyvän työhakemuksen merkitys korostuu entisestään. Lue vinkkimme, miten teet vaikutuksen rekrytoijaan hyvällä työhakemuksella! 

1. Tiivistä, tiivistä ja tiivistä 

Hyvin muotoiltu työhakemus antaa selkeän kokonaiskuvan sinusta työntekijänä. Tiivistä osaamisesi, saavutuksesi ja motivaatioisi informatiiviseen pakettiin. Rekrytoijalle ei ole merkitystä oletko 51-vuotias kahden lapsen isä vai 20-vuotias reipas nainen Ivalosta. Rekrytoija haluaa tietää, mitä sinä osaat, missä olet nämä taidot oppinut ja miten pystyt hyödyntää osaamistasi juuri tässä työpaikassa. Hyvä työhakemus on harvoin yli yhden A4-sivun pituinen, joten opettele tiivistämään osaamisesi lyhyesti ja ytimekkäästi. 

2. Personoi jokainen työhakemus

rekrytoijat lukemassa hyvää työhakemusta

Kohdista jokainen työhakemus aina hakemaasi työpaikkaan ja vältä viimeiseen asti lähettämästä samaa hakemusta usealle eri työnantajalle. Personoidessasi työhakemusta, tutustu huolellisesti työpaikkailmoitukseen ja osoita, miten juuri sinun taitosi ja kokemuksesi vastaavat kyseisen työn vaatimuksia. Tämä osoittaa, että olet tehnyt taustatyösi ja olet aidosti kiinnostunut kyseisestä työpaikasta.

julia hanhikorpi auttaa tekemään hyvän työhakemuksen
3. Sanoita osaamisesi

Kirjoita osaamisestasi ja miten olet sitä hankkinut. Tuottaako oman osaamisen pohtiminen vaikeuksia? Lue vinkkimme osaamisen sanoittamiseen täältä

4. Korosta saavutuksia ja konkreettisia tuloksia

Älä luettele tehtäväkuvauksia aiemmista työpaikoistasi, vaan kerro, mitä ja millaisia tuloksia saavutit. Tämä auttaa erottumaan muista hakijoista ja osoittaa, että sinulla on vaikutusta työympäristössäsi. 

5. Tarkista virheet ja muotoilu

Tarkista huolellisesti, että hakemuksesi on virheetön ja hyvin muotoiltu. Kiinnitä erityistä huomiota oikeinkirjoitukseen, kielioppiin ja lauserakenteisiin. Epäselvä tai virheellinen kieli voi heikentää hakemuksesi vaikutusta. Käytä yritykseen sopivaa, kuitenkin ammattimaista kieltä ja vältä monimutkaisia termejä ja liiallista ammattislangia.

Toivomme, että nämä vinkit auttavat sinua luomaan loistavan työhakemuksen. Muista, että jokainen hakemus on mahdollisuus tehdä vaikutus potentiaaliseen työnantajaan. Tee taustatyösi, personoi hakemuksesi ja korosta vahvuuksiasi. Toivotamme sinulle valtavasti tsemppiä työnhakuun! 

kukka emoji

Vaikeuksia aloittaa? Lataa Uratalon mindmap! 

Uratalossa harjoittelussa olleet Jenna ja Anne-Mari tekivät työnhakijoille mindmapin, jonka tarkoitus on helpottaa työhakemuksen kirjoittamisen aloitusta. Kiitos! 🌸

 

Jos et tiedä mistä aloittaa, lataa mindmap ja päästä luovuutesi valloilleen! 🥳

Uratalon muistivihko
bottom of page